Lentile fotocromatice

Întâlnite sub diferite denumiri comerciale, lentilele fotocromatice sunt lentilele incolore în spaţii închise, colorate intens în aer liber.

Cea mai avansată generaţie de lentile fotocromatice sunt lentilele Transitions. Ele impun acum noul standard al performanţei avansate pentru vederea sănătoasă oferind chiar o calitate vizuală mai bună, confort vizual şi protecţia ochilor.

Description: http://www.novaoptic.ro/images/content/Lentile%20transitions_01.png
Lentile Fotocromatice


Fig.1 Lentilele fotocromatice sunt la fel de clare
la interior ca lentilele incolore

Practic, lentilele fotocromatice:

 • sunt la fel de clare la interor ca lentilele incolore;
 • sunt mai închise afară la orice temperatură;
 • oferă blocarea 100% a radiaţiilor UVA şi UVB;
 • oferă protecţia UV 400;
 • se activează şi revin la starea incoloră rapid.

Lentilele Transitions optimizează calitatea vederii în fiecare zi și în aproape toate condițiile de iluminare.

În funcţie de nuanţa lentilei, maro sau gri, lentilele fotocromatice de generaţie (Transitions VII) au următoarele grade de închidere, în funcţie de temperatură:

 • lentilele Transitions maro ajung la o colorare de 85% la 23°C şi 69% la 35°C;
 • lentilele Transitions gri ajung la o colorare de 88% la 23°C şi de 73% la 35°C.

O noutate tehnologică adusă de lentilele (Transitions VIII): timp de reacţie foarte rapid, noi nuanţe de colorare, Saphire, Emerald, Amber şi Ametist. Suplimentar pentru aceste tipuri de lentile puteți opta si de tratamentul X-tractive, tratament ce permite închiderea lentilei până la 50% şi în maşină.

Cu acest nivel de performanţă lentilele Transitions VIII oferă chiar mai mult confort vizual, reducerea strălucirilor orbitoare şi sporirea contrastului decât orice lentilă Transitions anterioară.

Lentilele Transitions VIII sunt la fel de clare ca şi lentilele incolore obişnuite, la interior şi noaptea. Se adaptează automat la schimbările condiţiilor de iluminare, reducând strălucirile luminoase, oboseala vizuală şi efortul ocular. Contribuie şi la păstrarea sănătăţii oculare a purtătorilor, blocând 100% radiaţiile dăunătoare UVA şi UVB.

Expunerea pe perioade lungi a ochilor la radiaţii UV reprezintă un factor de risc pentru dezvoltarea afecţiunilor oculare (cataractă, degenerarea retinei). Lentilele Transitions VIII respectă toate standardele internaţionale recunoscute pentru blocarea UV. Lentilele Transitions au fost primele care au primit însemnul de acceptare al Consiliului Global de Optometrie pentru materiale absorbante/blocante UV. 78% dintre profeșioniştii vederii din Franţa, Italia şi Germania au confirmat că lentilele Transitions VIII reprezintă cea mai convenabilă alternativă de protecţie a ochilor de razele UV.

Description: http://www.novaoptic.ro/images/content/Lentile%20fotocromatice_02.png
Lentile Fotocromatice


Fig.2 Lentile fotocromatice: Confort vizual inegalabil, atat în interior cat și în Lumina naturala!

Viteza de revenire la starea incoloră este unul din punctele forte al lentilelor Transitions(VIII). Lentilele fotocromatice sunt activate de razele ultraviolete. Purtate în mașină, lentilele fotocromatice nu se vor închide deoarece cele mai multe parbrize blochează razele ultraviolete. Astfel, pentru conducătorii auto recomandăm o pereche de lentile de soare polarizate (cu/fără dioptrie).

Ca ochelari de protecţie pentru activităţi sportive, lentilele fotocromatice din materiale rezistente la şoc şi impact (policarbonat) sunt ideale.

Lentilele fotocromatice sunt recomandate tuturor purtătorilor de ochelari iar în particular, persoanelor cu nevoi speciale a căror vedere este compromisă la lumină şi la radiaţii UV:

 • cei cu probleme oculare medicale (cataractă, diabet) cărora le sunt afectate contrastul şi vederea nocturnă;
 • cei care iau medicamente care pot cauza sensibilitate la lumina puternică solară;
 • copii – ochii lor sunt încă în dezvoltare şi cristalinul lor este mai transparent, ochii lor sunt în mod special vulnerabili la radiaţii UV şi au nevoie de protecţie zilnică;
 • cei care au suferit intervenţii chirurgicale pe ochi şi care sunt mai sensibili;
 • cei care suferă de fotofobie.

Chiar dacă devin la fel de colorate ca şi lentilele de soare în exterior, lentilele fotocromatice nu au fost create pentru a înlocui lentilele de soare în toate circumstanţele. Au fost create pentru a înlocui portul permanent al lentilelor incolore, obişnuite. Ochelarii de soare, mai ales cei cu lentile polarizate, sunt destinaţi protecţiei de strălucirile orbitoare: nisip, apă, zăpadă.

Combinaţia ideală este lentila fotocromatică, ca principala pereche de ochelari şi ochelarii cu lentile polarizate, ca o a doua pereche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fă-ți o programare

Kronstadt Optik CONCEPT STORE Kronstadt Optik GEMENII Kronstadt Optik TOAMNEI Kronstadt Optik PARCUL SOMEȘ – BERZEI toamnei