Ghid de utilizare lentile de contact

 Pentru o aplicare corectă a lentilelor pacienții vor respecta următorii pași:

  • se vor spăla foarte bine pe mâini înainte de manevrarea lentilelor și se vor usca bine pe mâini cu prosopul, având însă grijă să nu rămână scame care pot pătrunde în ochi și provoca infecții;
  • vor clăti înainte fiecare lentilă în soluție specială;
  • lentila se va pune pe vârful degetului arătător, cu marginile în sus, asigurându-te în permanență că poziționarea acesteia este corectă;
  • înainte de aplicare, privirea va fi îndreptată fix înainte, iar în paralel se va trage ușor marginea pleoapei inferioare cu degetul mare de la aceeași mână;
  • pleoapa superioară se trage ușor în sus cu degetul arătător de la mâna opusă, având grijă ca privirea să fie mereu orientată în sus;
  • lentila se va aplica în jos, pe zona albă a ochiului;
  • se retrage degetul și se dă drumul pe rând pleoapelor;
  • se privește în jos și se închid ochii pentru câteva secunde, pentru ca lentila să se centreze și să se așeze singură.

Procedeeul se repetă, întocmai și în cazul celeilalte lentile.

Întreţinerea lentilelor cu soluţie de întreţinere

Dezinfectarea lentilelor în fiecare zi este necesară deoarece protejează ochii de infecţii ce pot fi cauzate de diverse microorganisme depuse pe lentilele de contact. Totodată, îndepărtează depunerile naturale ale proteinelor cantonate pe lentila de contact.

Dezinfectarea este simpla. Tot ceea ce trebuie facut este să se umple recipientul cu soluţie și să se pună fiecare lentilă în compartimentul corespunzator.

Trebuie să  se lase apoi lentilele în soluţie pentru cel puțin 4 ore sau pe durata nopţii. După acest timp, pot fi purtate fără a mai fi necesară clătirea lor.

Description: Cum aplicati lentilele?

Purtarea lentilelor de contact presupune un risc crescut de a dezvolta serioase infecţii și leziuni ale corneei. Simptomele ce pot să apară sunt roșeaţa, durerea sau senzaţia de arsură la nivelul ochiului, vedere înceţoșată sau o sensibilitate extremă la lumină (fotofobie).

Daca aceste simptome persistă mai mult de 2 sau 3 ore dupa îndepărtarea lentilelor de contact și curăţirea ochiului, atunci ar trebui consultat un medic oftalmolog.

Lentilele de contact sunt cea mai bună alternativă a ochelarilor de vedere, iar buna îngrijire a acestora ajută la menţinerea sănătăţii oculare și a confortului pe toată durata purtării lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fă-ți o programare

Kronstadt Optik CONCEPT STORE

0368 418 462

kronoptik_concepts@yahoo.com

 

Kronstadt Optik GEMENII

0368 462 002

kronoptik_gemenii@yahoo.com

 

Kronstadt Optik TOAMNEI

0368 884 876

kronoptik_toamnei@yahoo.com

 

Kronstadt Optik PARCUL SOMEȘ – BERZEI

0368 402 555

kronoptik_berzei@yahoo.com

 

Kronstadt Optik CARREFOUR

0368 415 503

 

toamnei