Tratamente aplicate lentilelor

Există tratamente speciale care îmbunătăţesc calitatea lentilelor:

 • de durificare;
 • filtru UV;
 • antireflex;
 • filtru special pentru calculator;
 • hidrofob;
 • oleofob;
 • antistatic.

Tratamentul de durificare conferă lentilelor o rezistenţă mult mai mare la zgârieturi comparativ cu lentilele convenţionale. Beneficiaţi astfel de menţinerea performanţelor optice ale lentilelor (confort optic) pe o durată mai mare de timp. Rezistenţa chimică a tratamentului reduce riscul deteriorării lentilelor la contactul accidental cu diferite substanţe (acetonă, alcool, fixativ).

Tratament antireflex are ca scop principal blocarea reflexiilor, și se poate aplica atât pe partea exterioară, cât și pe cea interioară a lentilei. Astfel, se îmbunătățește transmisia luminii prin lentilă și este diminuată sau eliminată total strălucirea deranjantă a luminii artificiale, mașinilor, calculatorului sau a luminii stradale.

Prin tratamentul antireflex, lentila capătă o transparență maximă, e mai ușor de curățat, îți diminuează oboseala ochilor și crește calitatea vederii șofatului pe timp de noapte.

Prin diminuarea reflexiilor deranjante ale luminii artificiale ochii sunt mai bine evidenţiaţi (multiple straturi antireflex cu nuanţe diferite: albăstruie, albastru-verzui, verde, verde-auriu, maro-aurie);

1. Lumina care cade pe suprafaţa unei lentile, nu trece în întregime prin aceasta. O parte este reflectată şi formează pe ambele suprafeţe ale lentilei reflexii deranjante pentru purtător, reduc transparenţa, conduc la o imagine estompată şi neclară. 
2. Cu cât indicele de refracţie al lentilei este mai mare, cu atât reflexiile sunt şi ele mai mari. De aceea, lentilele cu indice mare (1,8; 1,9) se recomandă numai cu tratament antireflex. 
3. Datorită reflexiilor, se transmite mai puțină lumină ochiului, deci vederea este mai slabă, lucru evident mai ales dimineaţa şi seara.

Eliminând reflexiile neplăcute ale luminii artificiale, AVANTAJELE sunt:

 • transparenţa maximă a lentilei: vedere mai clară, ochii dumneavostră sunt mai bine văzuţi;
 • contrast optim al imaginilor: înlăturarea durerilor de cap specifice intervalelor prelungite de concentrare vizuală;
 • este evitată apariţia prematură a oboselii oculare;
 • asigură un confort sporit în condusul maşinii pe timp de noapte, eliminând reflexiile iritante provenite de la farurile maşinilor.

Tratamentul hidrofob, oleofob și antistatic reduce la minim aderenţa picăturilor de apă, a murdăriei şi a prafului pe suprafaţa lentilei. Astfel, lentilele rămân curate pentru mai mult timp şi se curăţă foarte uşor. 

Lentilele cu filtru special pentru calculator

Description: http://www.novaoptic.ro/images/content/Tratamente-aplicate-lentilelor-03.jpg
Lentile de Calculator

Efectele lucrului îndelungat în faţa monitorului se resimt prin dureri de cap, dureri oculare sau prin senzaţia de scădere a acuităţii vizuale. Aşa numita „lumină albastră” emisă de monitorul calculatorului şi de sursele de lumină artificială este extrem de nocivă pentru ochii dumneavoastră.

De aceea, specialiştii recomandă protejarea vederii cu ajutorul unor filtre speciale care au tocmai rolul de a filtra componenta albastră a radiaţiei luminoase, optimizând contrastul imaginii şi confortul vizual.

Filtrele speciale sunt disponibile în diferite nuanţe (protecţia este aceeaşi, culoarea se alege în funcţie de culoarea ramei – criteriul este pur estetic): verde deschis, verde degrade, maro deschis, albastru deschis.

Description: http://www.novaoptic.ro/images/content/Tratamente-aplicate-lentilelor-02.jpg
lentile de condus

Lentilele cu tratament antireflex diminuează reflexiile iritante de la Lumina farurilor

Beneficiile filtrelor speciale pot fi optimizate prin aplicarea tratamentelor antireflex.

ÎNTREABĂ SPECIALIŞTII KRONSTADT OPTIK DESPRE LENTILELE CARE ŢI SE POTRIVESC! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fă-ți o programare

Kronstadt Optik CONCEPT STORE

0368 418 462

kronoptik_concepts@yahoo.com

 

Kronstadt Optik GEMENII

0368 462 002

kronoptik_gemenii@yahoo.com

 

Kronstadt Optik TOAMNEI

0368 884 876

kronoptik_toamnei@yahoo.com

 

Kronstadt Optik PARCUL SOMEȘ – BERZEI

0368 402 555

kronoptik_berzei@yahoo.com

 

Kronstadt Optik CARREFOUR

0368 415 503

 

toamnei