Un plus de confort într-o lume digitală

dureri_cap

De dimineața devreme până noaptea târziu folosim tot felul de dispozitive digitale pentru muncă, precum și pentru recreere. Gândiți-vă la laptop-uri, tablete, smartphone-uri și televizoare. Accesând aceste dispozitive la o distanță scurtă, suntem tot mai expuși la lumina emisă de ecranele acestor dispozitive. Mai mult decât atât, acest lucru ne solicită ochii pentru a comuta continuu între fotografii, ilustrații și texte sau pentru a urmări imagini în mișcare.

http://www.novaoptic.ro/images/content/Lentile_Bluecontrol_Clinica_Oftalmologica_Novaoptic_02.jpg

Cercetările au arătat că mai mult de 34% din oameni petrec între 4 și 6 ore zilnic folosind echipamente digitale, în timp ce 14% le folosesc între 10-12 ore zilnic. Iată de ce nu trebuie să ne mire când oamenii acuză următoarele simptome:

  • Ochi roșii și iritați – datorită utilizării ecranelor luminoase pentru o perioadă lungă de timp.
  • Ochi uscați – senzație care survine în urma ratei reduse de clipire. Ecranele orientate la nivelul ochilor pot provoca, de asemenea, senzația de uscăciune a ochilor.
  • Vedere încețoșată – datorată strălucirii ecranului.
  • Oboseală oculară– cauzată de supraexpunerea la lumina albastră, de utilizarea îndelungată a ecranelor și concentrarea pentru a vedea imagini și fonturi de mici dimensiuni.
  • Dureri de spate, gât și umăr – ca urmare a posturii necorespunzătoare a corpului cauzate de poziționarea defectuoasă a ecranului și monitorului. Presiunea dureroasă se poate transmite pe mușchi atunci când se deplasează gâtul în mod constant în sus sau în jos.
  • Insomnie – Cauzată de supraexpunerea la lumina albastră. Cele mai multe dispozitive digitale emit această lumină vizibilă cu intensitate ridicată.
  • Dureri de cap – cauzate de stres ocular prelungit.

Lumina albastră
Majoritatea dispozitivelor digitale au un lucru în comun: toate emit lumină albastră, cunoscută de asemenea, sub numele de lumină vizibilă cu intensitate ridicată. Deși lumina albastră, în fapt, este un fenomen natural – ea este prezentă în lumina zilei și ne ajută să rămânem receptivi – supraexpunerea poate avea un efect negativ și cauza stres ocular, oboseală oculară și chiar insomnie, din cauza intensității sale ridicate. Atunci când lumina albastră ajunge pe suprafața cristalinului, se refractă și provoacă defocalizarea obiectelor din împrejurimi. De multe ori, pentru a corecta această problemă, oamenii supracompensează prin strângerea parțială a pleoapelor pentru a vedea mai bine, ceea ce duce la oboseala ochilor.

Luați în considerare lentile de ochelari speciale
Tratamentele antireflex reduc strălucirea luminii artificiale de birou și a luminii naturale în aer liber, cu rolul de a optimiza contrastul și de a relaxa mușchii ochilor. Sunt disponibile acum lentile tratate special care neutralizează lumina albastră emisă de ecranele digitale, adesea cauza stresului ocular, oboselii oculare și chiar a iînsomniei. Aceste lentile reduc efectul de strălucire și îmbunătățesc contrastul, oferind vedere mult mai confortabilă și relaxată.

Consultați specialistul Kronstadt optik
Ochii dumneavoastră și prescripția medicală trebuie verificate periodic de către specialistul oftalmolog Kronstaddt opttik. El vă poate recomanda cel mai bine opțiunile corespunzătoare nevoilor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fă-ți o programare

Kronstadt Optik CONCEPT STORE

0368 418 462

kronoptik_concepts@yahoo.com

 

Kronstadt Optik GEMENII

0368 462 002

kronoptik_gemenii@yahoo.com

 

Kronstadt Optik TOAMNEI

0368 884 876

kronoptik_toamnei@yahoo.com

 

Kronstadt Optik PARCUL SOMEȘ – BERZEI

0368 402 555

kronoptik_berzei@yahoo.com

 

Kronstadt Optik CARREFOUR

0368 415 503

 

toamnei